Reede, 23. detsember 2016

Kananagitsad ahjus



Vaja läheb:
Kanafileed (tunnis läks 2 pakki)
3 muna
riivsaia
nisujahu
aroomisoola
veidike õli

Valmistamine:
1. Lõika kanast parajad ribad ja maitsesta aroomisoolaga.
2. Pane ühe taldriku peale nisujahu, teise peale riivsaia. 
3. Löö munad lahti kaussi ja klopi kergelt läbi.
4. Pane anumad ritta järgnevalt: taldrik jahuga, kauss munaga, taldrik riivsaiaga, ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lülita sisse praeahi, temperatuur 200 kraadi
5. Alusta kana paneerimist: kõigepealt keeruta kana jahu sees, siis kasta muna sisse (lase üleliigsel munal kaussi tagasi nõrguda) ja siis keeruta kana tükki riivsaia sees ning tõsta ahjuplaadile.
6. Kui kõik kanad on paneeritud, piserda kergelt üle õliga ja küpseta ahjus umbes 20 min või nii kaua kui kana on küps ja värvus kuldne.


Maitsev salat granaatõunaga 



Vaja läheb: 
1 väiksem jääsalati pea
1 granaatõun
1 pikk kurk
1 sidrun
soola
pipart
suhkrut
õli 

Valmistamine: 
1. Pese jääsalat, kurk, granaatõun ja sidrun sooja vee alla puhtaks.
2. Haki jääsalat, kurk parajateks tükkideks.
3. Ava granaatõun ja puhasta. Kuidas seda kerge vaevaga teha leiad siit: https://www.youtube.com/watch?v=gCnd9VL-9WY
4. Pane kõik koostisoasad kaussi, pigista peale poole sidruni mahl, 1-2 supilusikat õli, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar