neljapäev, 13. oktoober 2016

Dipivaagen ja Lihtne õunakook

Täna said esimest korda kokku Tarvastu Gümnaasiumi kokandusring. Kohal olid kokandushuvilised 4. ja 5. klassist. Nende osavate käte abil valmisid värviline Dipivaagen ja Lihtne õunakook. Lisan siia ka retseptid, et kõik teised kokandushuvilised saaks ka katsetada.

DIPIVAAGEN


Vaja läheb:
3 keskmist porgandit
1 pikk kurk
6 viilu saia
aroomisoola
õli
2 dl hapukoort

 
Valmistamine:
  1. Pese porgandid ja koori ning lõika meelepärasteks tükkideks.
  2. Pese kurk ja lõika kangideks.
  3. saiast lõika 2 cm laiused ribad ning lao need ahjuplaadile. Piserda saiadele veidike õli ja raputa üle aroomisoolaga. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Rösti saiaviilud ahjus kuldpruuniks.
  4. Dipikastmeks sega kokku hapukoor ja veerand teelusikat aroomisoola.
  5. Lao kurgid ja porgandid ning röstitud saiaviilud ilusasti serveerimisalusele, keskele aseta väike kausike dipikastmega.


LIHTNE ÕUNAKOOK


Vaja läheb:

4 muna
12 spl õli
12 spl jahu
12 spl suhk
rut
2 tl küpsetuspulbrit
kaneel
palju õunatükke

Valmistamine:
  1. Pese õunad ja koori ning lõika parajateks tükkideks.
  2. Sega ühes kausis jahu ja küpsetuspulber.
  3. munad vahusta teises kausis koos suhkruga.
  4. Kui munad on vahus lisa õli.
  5. Kõige viimaks lisa muna-õli segule kuivained ja mikserda ühtlaseks taignaks.
  6. Sega õunatükid taigna hulka ja laota taigen ahjuplaadile, soovi korral riputa peale ka veidike kaneeli.
  7. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit või kuni kook on kuldpruun.

Hüva nõu: Kui soovid küpsetada väiksemat kooki, jaga koostisained pooleks. Selline kogus on paras ümmarguse koogivormi (Ǿ 24cm- Ǿ 26 cm) jaoks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar