DIPIVAAGEN
Vaja läheb:
3 keskmist porgandit
1 pikk kurk
6 viilu saia
aroomisoola
õli
2 dl hapukoort
Valmistamine:
-
Pese porgandid ja koori ning lõika meelepärasteks tükkideks.
-
Pese kurk ja lõika kangideks.
-
saiast lõika 2 cm laiused ribad ning lao need ahjuplaadile. Piserda saiadele veidike õli ja raputa üle aroomisoolaga. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Rösti saiaviilud ahjus kuldpruuniks.
-
Dipikastmeks sega kokku hapukoor ja veerand teelusikat aroomisoola.
-
Lao kurgid ja porgandid ning röstitud saiaviilud ilusasti serveerimisalusele, keskele aseta väike kausike dipikastmega.
LIHTNE
ÕUNAKOOK
Vaja
läheb:
4
muna
12 spl õli
12 spl jahu
12 spl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
12 spl õli
12 spl jahu
12 spl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
kaneel
palju õunatükke
palju õunatükke
Valmistamine:
-
Pese õunad ja koori ning lõika parajateks tükkideks.
-
Sega ühes kausis jahu ja küpsetuspulber.
-
munad vahusta teises kausis koos suhkruga.
-
Kui munad on vahus lisa õli.
-
Kõige viimaks lisa muna-õli segule kuivained ja mikserda ühtlaseks taignaks.
-
Sega õunatükid taigna hulka ja laota taigen ahjuplaadile, soovi korral riputa peale ka veidike kaneeli.
-
Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit või kuni kook on kuldpruun.
Hüva
nõu: Kui
soovid küpsetada väiksemat kooki, jaga koostisained pooleks.
Selline kogus on paras ümmarguse koogivormi (Ǿ 24cm- Ǿ 26 cm)
jaoks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar