LIHTNE PLAADIPITSA
Taigen:
7,5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
75 g võid
3 dl vett
Kate:
350 g sinki
2 tomatit
250 g juustu
tomatipastat
1. Taigna tegemiseks
pane kaussi jahu, sool ja küpsetuspulber ja lisa või ning näpi
ühtlaseks puruks
2. Lisa vähehaaval
vett samal ajal taigent sõtkudes.
3. Taigen on valmis
kui see on ühtlane, sile ja rullitav.
4. Lõika sink ja
tomat väikesteks tükkideks.
5. Riivi juust, ole riivides väga ettevaatlik.
6. Rulli taigen
jahusel laual suureks tükiks ja tõsta see ahjuplaadile.
7. Määri peale
tomatipastat, puista peale singi ja tomatitükid ning küpseta ahjus
220 kraadi juures seni kuni pitsa põhi tundub küps (selleks kulub umbes 20 minutit).
8. Lisa juust ja
küpseta seni kuni juust on sulanud. Enne lahtilõikamist lase veidike jahtuda.
MOORAPALLID
Vaja läheb:
100 g võid
1 dl suhkrut
2 sl kakao
200 g küpsiseid (tavalised kandilised, sobivad vanilje, sidruni või muu maitsega)
2 tl piima
1. Sulata või ja
jäta jahtuma.
2. Purusta
köögikombainis küpsised peenikeseks puruks.
3.Tõsta 2 supilusikat küpsisepuru taldrikule (see on selleks, et moorapalle küpsisepurus veeretada).
4. Sega küpsisepuru
või, kakao ja suhkruga. Lisa ka veidike piima ja sega korralikult
läbi.
5. Võta teelusikaga
moorapallide segu ja veereta käte vahel pallid. Pane pallid taldrikule, kus on küpsisepuru ja veereta palle puru sees. Hoia moorapalle kuni serveerimiseni külmkapis.
BANAANI KOKTEIL
Vaja läheb
2 banaani
3 dl piima
2 dl vaniljejäätist
1. Lõika banaanid
viiludeks ja pane kannmikserisse.
2. Mõõda hulka
piim ja jäätis ja vahusta mõni minut.
3. Vala jook
klaasidesse ja naudi kohe.
NB! Sellest kogusest
jätkub kahele, kui tahad suuremale seltskonnale kokteili pakkuda, siis suurenda koguseid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar