kolmapäev, 15. november 2017

Pudruprogramm 2017

Oktoobrikuus osalesime kokandusringi poiste ja tüdrukutega pudruprogrammis. Kõik, kes 2017.a. programmis osalesid ,pidid valmistama teraviljatoite, eelistatult putrusid. Pildid tuli saata programmi korraldajatele. Kõik osalejad said diplomi ning varsti on meil lisaks oodata ka väikest nänni korraldajatelt. 

Kuna meie koolis on võimalik putru süüa ka hommikuti ja vahel ka pikaspäevas, siis otsustasime siiski valmistada teraviljatoite. Esiteks valmistasime magusa ahjupannkoogi mannast ning soolaseks krõbeda kaera-juustu ahjukaraski. 




MAGUS AHJUPANNKOOK MANNAST


Vaja läheb:

1 l piima
1,5 dl mannat
0,5 tl soola
1 dl jahu
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
1 dl rosinaid

Valmistamine:

  1. Lase piim keema tõusta ja lisa pidevalt segades peene nirena manna. Keeda madalal kuumusel 5 minutit ja lisa sool.
  2. Kalla pudru tainakaussi ja lase 10 minutit jahtuda. Sõelu peale jahu ja sega ühtlaseks.
  3. Lisa suhkruga vahustatud munas, kardemon ja rosinad ning sega läbi. 
  4. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see õlise käega üle.
  5. Kalla tainas plaadile ning aja laiali.
  6. Küpseta keskmisel siinil 225 kraadi juures 30 minutit.
  7. Lase veidike jahtuda ning serveeri koos pehme vanillijäätise või vaniljekastmega.


KAERA-JUUSTU AHJUKARASK


Vaja läheb:

2,5 dl kaerahelbeid
3 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
1,5 dl riivitud mozzarella`t või tavalist juustu
2 dl piima
2 sl sulatatud ja jahutatud võid

Valmistamine:


  1. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa helbed, sool, suhkur ja riivjuust.
  2. Nirista segu peale sulatatud või ja lisa piim. Sega võimalikult vähe.
  3. Jaga tainas kaheks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja patsuta jahuste kätega kaheks 1 cm paksuseks kettaks.
  4. Torgi need kahvliga auguliseks ja küpseta 225 kraadi juures 15 minutit.


Lisaks veel pilte usinatest kokkadest:


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar