Kuna meie koolis on võimalik putru süüa ka hommikuti ja vahel ka pikaspäevas, siis otsustasime siiski valmistada teraviljatoite. Esiteks valmistasime magusa ahjupannkoogi mannast ning soolaseks krõbeda kaera-juustu ahjukaraski.
MAGUS AHJUPANNKOOK MANNAST
Vaja läheb:
1 l piima
1,5 dl mannat
0,5 tl soola
1 dl jahu
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
1 dl rosinaid
Valmistamine:
- Lase piim keema tõusta ja lisa pidevalt segades peene nirena manna. Keeda madalal kuumusel 5 minutit ja lisa sool.
- Kalla pudru tainakaussi ja lase 10 minutit jahtuda. Sõelu peale jahu ja sega ühtlaseks.
- Lisa suhkruga vahustatud munas, kardemon ja rosinad ning sega läbi.
- Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see õlise käega üle.
- Kalla tainas plaadile ning aja laiali.
- Küpseta keskmisel siinil 225 kraadi juures 30 minutit.
- Lase veidike jahtuda ning serveeri koos pehme vanillijäätise või vaniljekastmega.
KAERA-JUUSTU AHJUKARASK
Vaja läheb:
2,5 dl kaerahelbeid
3 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 sl suhkrut
1,5 dl riivitud mozzarella`t või tavalist juustu
2 dl piima
2 sl sulatatud ja jahutatud võid
Valmistamine:
- Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa helbed, sool, suhkur ja riivjuust.
- Nirista segu peale sulatatud või ja lisa piim. Sega võimalikult vähe.
- Jaga tainas kaheks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja patsuta jahuste kätega kaheks 1 cm paksuseks kettaks.
- Torgi need kahvliga auguliseks ja küpseta 225 kraadi juures 15 minutit.
Lisaks veel pilte usinatest kokkadest:
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar